Ezt olvasta már?

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autón

A tavasz az az időszak, amikor már alig várjuk, hogy útnak induljunk az autónkkal a szabadba, leengedjük az ablakokat és élvezzük a friss levegőt. Mielőtt azonban bel...


A spanyol David Davis lett a Veszprém vezetőedzője

A spanyol David Davist nevezték ki a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé kedden.


hirdetés

A 41 éves tréner egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

Davis játékosként 2005-ben világbajnok, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben - a Ciudad Reallal - Bajnokok Ligája-győztes volt. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopjéhoz, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál tevékenykedett másodedzőként, aztán a nőknél vezetőedző lett, tavaly márciusban pedig visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek. Idén május óta az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Veszprém előző vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest múlt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól. A tavaly nyáron kinevezett svéd szakvezetővel a csapat az előző idényben megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a nyolc közé. Az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Veszprém.

A legutóbbi, szombati BL-csoportmeccsen megbízott edzőként Gulyás István irányította a veszprémieket, akik egy góllal nyertek a fehérorosz Meskov Breszt otthonában.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója az új vezetőedzőt bemutató keddi sajtótájékoztatón köszönetet mondott a beugró Gulyás Istvánnak, aki a jövőben sportigazgatóként dolgozik majd a klubnál, illetve bejelentette, hogy David Davis vezetőedző másodedzője Pérez Carlos lesz.

A szezon célkitűzései között a bajnoki cím visszaszerzését, a kupagyőzelmet és a BL négyes döntőjébe kerülést nevezte meg, amelyre Csík Zoltán szerint Davis, Pérez és Gulyás személye garanciát jelent.

A vezérigazgató reményét fejezte ki, hogy ugyanolyan sikeres lesz a csapat a szezon hátralévő részében, mint az Bresztben látható volt, és hangsúlyozta, az új edzői stáb érkeztével jobb és intenzívebb játékot vár.

"Jó napot kívánok, örülök, hogy itt lehetek" - köszöntötte magyarul a sajtótájékoztató résztvevőit David Davis. Megköszönve a klubvezetés bizalmát, hasonló bizalmat kért a média, a szurkolók és a játékosok részéről is, illetve azt, hogy segítsék a csapatot visszatalálni a sikerekhez vezető útra.

"Minden edző ilyen csapatról álmodik, Veszprémben minden adott ahhoz, hogy sikeresek lehessünk" - fogalmazott.

Davis szerint a csapat magas színvonalat képvisel, és úgy érzi, hamar közös nevezőre jutnak a játékosokkal. Hozzátette: az első edzés után pozitív benyomásai voltak, a játékosok vevők az elképzeléseikre.

Több csapattagot korábbról is jól ismer az új vezetőedző, a játékosok közül elmondása szerint a legjobb kapcsolata Sterbik Árpáddal van, hiszen együtt játszottak Spanyolországban és a Vardarnál is dolgoztak együtt, de Nagy Lászlót is ismerte korábbról.

Újságírói kérdésre elmondta, nem jelent problémát számára a vezetőedzői munka mellett az egyiptomi szövetségi kapitányi pozíció. Mint mondta, korábban volt már egyszerre a Vardar Szkopje férficsapatának segédedzője és a női csapat vezetőedzője, és dolgozott a Vardar mellett az orosz válogatottnál is.

Gulyás István kiemelte, sportigazgatóként tevékeny részese kíván lenni a napi munkának is, ami vélhetően azt is jelenti, hogy az utánpótlásra kevesebb energiája marad.

Pérez Carlos elmondta, voltak már megbeszéléseik az új vezetőedzővel a heti feladatokról, és úgy érzi, könnyen megértik majd egymást David Davisszel.

Szombaton a Bajnokok Ligája-címvédő francia Montpellier HB otthonába látogat a veszprémi csapat, a mérkőzéssel kapcsolatban az új vezetőedző úgy fogalmazott: négy napjuk van a felkészülésre, és bár könnyebb lenne, ha több idő állna rendelkezésükre, de meg kell oldaniuk a feladatot.








Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Nem tett jót a tőzsdének a nemzetközi hangulat: rosszul jártak a befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,29 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 66 129,26 ponton zárt csütörtökön.

Elfogtak a budapesti rendőrök egy férfit, aki a Deák téren rángatott meg egy ellenzéki aktivistát

Nem tudták kihallgatni az agresszív férfit, mert az annyira ittas volt. (Belföld)

Nagy Márton: a kormány az önkéntesen a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat

Nagy Márton közölte a kormány döntését: két hetet adott a kabinet a Mász tagjainak, hogy önkéntesen a régiós átlag szintjére...

Fontos bejelentést tett a Vinted

Múlt hétvégi ingyenes Foxpost feladási akciója kapcsán tett bejelentést a Vinted.

A bankbetétek befagyasztásáról vallott az MNB: tényleg ez fog történni a választások után?

Az egyik közösségi médiafelületen terjedő álhírrel szemben banki betéteihez most és az önkormányzati választások után is mindenki...

Nagyobb a baj a brit királyi családban: drasztikus döntést kellett hozniuk Katalin hercegné állapota miatt

A trónörökös komoly okra hivatkozva közölte, hogy nem tudja helyettesíteni a rákkal küzdő Károly királyt egy fontos őszi eseményen.

Mit vigyünk magunkkal, ha túrázni indulunk?

A túrázás, kirándulás hasznos időtöltés. Mindenképp érdemes azonban felkészülni a kisebb-nagyobb balesetekre, kellemetlenségekre is.

Bajba került Zuckerberg? Hirtelen süllyedni kezdtek a Meta részvényei a tőzsdén

A Meta amerikai technológiai óriásvállalat részvényei a vártnál jobb eredmény ellenére is süllyedtek a zárás utáni amerikai...

Ezzel a hívással pucolhatják ki a számládat egy pillanat alatt

Sok pénz eltűnhet a számlánkról, ha egy különös telefonhívásra rosszul reagálunk.

Hatályon kívül helyezték Harvey Weinstein nemi erőszakos ítéletét

A bíróság hatályon kívül helyezte a Harvey Weinstein ellen szexuális erőszak miatt hozott ítéletet csütörtökön New Yorkban,...

Visszatérhet a Real Madrid sztárja, akinek úgy tűnt, véget ért a szezonja

Akár az Európa-bajnokságon is ott lehetne, de minden bizonnyal nem lesz.

Sport

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

A Vörösök csapatkapitánya is durva kritikát mondott.

Szoboszlai fájdalmas arccal jött le a pályáról, a magyar válogatott focistát kiállították

A Liverpool gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből.

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

Hosszú idő után döntöttek az esetről: a nyertes mellett a csapattársát is kizárták.

Kapás 7 milliót bukik az eltussolt doppingügyön

Előfordulhat, hogy Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes lesz a tokiói olimpia 200 méteres női pillangóúszásában? Ha egy kínai doppingdosszié újra nyílik, akkor talán, de a papírforma azt mutatja, hiába akadtak

Majdnem 40 méterrel túlugrotta a világcsúcsot az olimpiai bajnok sportoló - videó

Fantasztikus felvétel készült a 291 méteres repülésről.

A Ferencváros mellőzött magyar játékosa elárulta, melyik csapattal tárgyalt

Pászka Lóránd ebben a szezonban mindössze 12 tétmeccsen kapott szerepet a Ferencvárosban és 531 percet játszott. A 28 éves balhátvéd […] A A Ferencváros mellőzött magyar játékosa elárulta, melyik csapattal tárg

Megvan Szoboszlaiék új edzője, de van egy kis probléma

A fiatal edzőért jelenleg a világ legnagyobb csapatai versenyeznek.

Csodás góllal fordított a Fradi és jutott a Magyar Kupa döntőjébe

Nagy hajrá után döntős a Fradi, vagyis duplázhat.

„A 6:3 forradalmi, a 4-0 semmit nem jelent” – brit szaktekintély a magyar-angolról

Jonathan Wilson, a Futballforradalmak című taktika- és stratégia-történeti könyv szerzője a Football Forum Hungary 2024 konferencián járt Budapesten. Az NB1.hu-nak […] A „A 6:3 forradalmi, a 4-0 semmit nem jelent”

F1-hírek: Adrian Newey távozik a Red Bulltól, nagy riválishoz igazolhat - sajtóhír

A nemzetközi sportsajtó információi szerint Adrian Newey, a Red Bull vezető mérnöke, megelégelte a csapatnál lévő hatalmi harcokat, ezért a szezon végén távozni készül.

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

Egyre több az elégedetlen hang a sznúker-világbajnokság helyszínével kapcsolatban, de lehet, hogy Hossein Vafaei némiképp túllőtt a célon.

0

Bulvár

Ellenőrzés volt a háziorvosoknál: a betegfogadási idő ellenére a rendelők 39 százalékában nem zajlott ellátás

A Népszava a Belügyminisztérium adatai alapján arról írt, hogy a rendelők 12 százaléka nem is volt megtalálható.

Ezt nézik meg a férfiak legelőször egy nőn: az okos szemüveg elárulta

Mindegy, hogyan tiltakoznak a férfiak, és milyen kifogásokat keresnek, egy friss tanulmány most már tudományosan is bebizonyította.

A lakossági bankbetétek befagyasztására készülnek a választások után? Üzent az MNB

Hamis az állítás, és semmiféle valóságalapja nincs annak, amit egy ismeretlen személy a TikTokon terjeszt arról, hogy az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéte

Újfajta táblákat láthatnak a sofőrök az autópályákon, nagyon kell rájuk figyelni

Az MKIF autópályakezelő, úgy tűnik, talált egy megoldást, hogy tényleg lassítsanak a sofőrök.

Küszöbön a fordulat az ukrajnai háborúban: az egész konfliktus kimenetelét eldöntheti, ami most jön

Joe Biden amerikai elnök szerdán aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dolláros nemzetközi támogatást is magában foglaló amerikai törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tar

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Az egész ország gyászolja a legendát.

Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a retteget kórra utalhat

Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutat

Vége lehet a háborúnak? Putyin legnagyobb szövetségese bejelentést tett

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy az ukrajnai háborúban patthelyzet alakult ki, és megérettek a feltételek a béketárgyalások megkezdésére.

Durván kiakadt a DK Magyar Péter új szövetségese miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) azt állítja egy frissen kiadott közleményben, hogy Magyar Péter közpénzekkel támogatott fideszes álcivil szervezettel kötött választási megállapodást Békéscsabán.

Ezt már a Palota sem tagadhatja le: Katalin hercegné állapota súlyosbodott, maga Vilmos herceg buktatta le fel...

Katalin hercegné küszködik és úgy tűnik idén már nincs remény a jó hírekre.

0