Ezt olvasta már?

0

A Facebook random tilt le embereket egyelőre mindenféle nyomós ok nélkül

Zuckerberg thanosi csettintést hajtott végre, semmivé válnak a felhasználók

Az elmúlt napokban több ember is jelezte, hogy a híres közösségi oldalon, a Facebookon nyomtalanul tűnnek el hiteles, több éve ismert ismerősei, akiknek a profilja nem kamu. Az okok ismeretlenek. Annyit lehet tudni, hogy a Facebook a közösségi oldal feltételeinek megsértésére hivatkozva tilt le.


hirdetés

A Facebook az otthonunkká vált, már a közösségi oldal által szocializálódnak a fiatalok az elsődleges szocializációs közeg, a szűk családi körön kívül. Egykor valóban az otthonunkba betolakodó, hívatlan vendégként tekinthettünk a közösségi oldal médiumára, mára azonban hozzászoktunk és észrevétlenül a mindennapi rutink részévé vált. Ez azt eredményezte, hogy reggelente az első dolgunk megnézni a digitális szociális hálónkban szövődő folyamatokat, híreket, történéseket, eseményeket, a világ mozzanatait. Sokan talán nem is realizálják, de egy otthonhoz vagy a jól megszokott dolgokhoz hasonlóan a Facebookhoz is egyfajta biztonságérzetet kapcsolunk:

• a Facebook mindig itt lesz számunkra

• ez egy állandó dolog, amit minden reggel megnézhetek

• jelképes határpontként működik az idő ritmusának kifejezésében és érzékelésében, ahogy szakaszosan ez határozza meg a napjainkat

• kikapcsolódás egy cigi és egy étkezés mellett

És a többi...

Azonban az elmúlt napokban valami történt.. A biztonság, az állandóság megbomlani látszik, ahogyan emberek digitális változatai, lenyomatai, a Facebook profiljaik sorra tűnnek el. Olyanoké is, akik aktív, hiteles és valós személyek nem pedig valamilyen hamis profillal rendelkeznek. Egyik percben még beszélgetsz egy barátoddal a Messengeren, másik percben már semmivé vált az illető elektronikus fiókja. Csak a Facebook sablon ember-sziluett profilképe és az az üzenet marad hátra és jelzi, hogy valakinek ez az online kiterjesztése volt valamikor:

“Ezt az üzenetet el kellett távolítani, mert a feladó fiókja ellenőrzésre szorul.”

Azokkal a felhasználókkal, akiket letiltottak és sikerült beszélnünk elmondták, hogy egyik pillanatról a másikra nem tudtak bejelentkezni semmilyen eszközről a fiókjukba, valamint a Facebook Messenger nevű chat alkalmazásába sem. Az okok, hogy miért tűnnek el a közösségi oldal profiljai egyelőre ismeretlenek. A Facebook annyi információval szolgált a letiltottak számára, hogy: A Facebook felhasználási feltételeinek megsértése miatt letiltottuk profilját, ha úgy véli, hogy fiókja tévedésből került tiltásra keresse fel a Help Centert.

De sem előzetes felszólítást, sem konkrét okot nem fogalmaztak meg a letiltott felhasználók számára, hogy mik is voltak azok a tevékenységek, amelyek esetlegesen a közösségi oldal felhasználási feltételeinek megsértését jelenthették. A Help Center meg annyit ér, mint halottnak a csók. Ezek a központba érkező panaszok az esetek többségében nem kerülnek orvoslásra, szimplán több pontban megfogalmazott problémakezelési tanácsadói útmutatót nyújtanak az emberek számára.

 

Nem az első eset, hogy gondok vannak..

Ez nem az első eset, hogy a Facebookkal meggyűlik az emberek baja. Korábban a Donald Trump 2016-os választási kampánya során került reflektorfénybe Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, amikor is Trump kampányába beszállt 2016 nyarán egy kis brit cég, a Cambridge Analytica. Állításuk szerint nekik köszönhető Trump kampányának sikere. Ez a politikai tanácsadócég illetéktelenül fért hozzá 87 millió Facebook-fiókhoz és azok személyes adataihoz.

Brit újságírók később 2018-ban potenciális ügyfélnek kiadva magukat készítettek egy rejtett kamerás felvételt a cég vezetőjével, Alexander Nix-szel, aki nyíltan kijelentette, hogy a közösségi oldalaknak hatalmas politikaformáló ereje van, ha kihasználják az oldal gyengeségeit, különböző algoritmusait úgy, hogy koholt vádakat, dezinformációkat és álhíreket terjesztenek a közösségi médiában. Aztán Nix és kollégái arról is beszéltek a “riportban”, hogy hogyan nyerték meg Trumpnak a választásokat illegális módszereket is bevetve.

Forrás: Variety

A Channel 4 anyaga kapcsán óriási botrány alakult ki a Facebook körül. Nixet felfüggesztették és sokan letörölték magukat a közösségi oldalról, amely hanyagul kezelte a felhasználók adatait, nem óvta azokat és a felhasználók privát digitális szféráját. 2018. március 21-én a Facebook alapítójának egy kétnapos meghallgatáson kellett résztvennie az amerikai kongresszus Kereskedelmi és az Igazságügyi Bizottsága előtt, ahol a 44 szenátor nem kímélte kérdéseikkel. Zuckerberg elismerte a hibákat és biztosította az szenátorokat, hogy szigorúbb válik a felhasználók adatkezelése.

 

lockkerdee0
0
0
0

hírek innen, onnan

Pikó András még egyszer visszatér a Klubrádióba

A volt rádiós műsorvezető, aki vasárnap Józsefvárosban sikerrel indult a polgármesteri címért, pénteken lesz hallható egy órán át.

Páratlan arany ékszereket és más műkincseket találtak Lord Elgin 1802-ben elsüllyedt hajóján

Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög...

Jobban szeretek túlélőként gondolni rájuk

Mit tesz az emberrel, ha csapdába csalják, sorozatosan elárulják, kizsákmányolják, és hogyan lehet feldolgozni egy ilyen traumát? Az...

Az UEFA gyorsan kiszórt 200000 euró büntetést

Egy sor topklubot büntetett a futballszövetség.

Pénteken tartják a világ első női űrsétáját

Két nő fog akkumulátort cserélni a Nemzetközi Űrálllomáson. Márciusban azért maradt el, mert nem volt megfelelő űrruha.

Környezetbarát újdonság a faépítészetben

A faépítészet különösen környezetbarát környezetkímélő építési módszer. Sőt, a természetes anyagok használata sok esetben még...

Ganoderma - a gyógyító gomba

A Ganoderma, avagy a pecsétviaszgomba a keleti orvoslásban már több ezer éve használt gombafaj, több más gombafaj mellett. A Reishi...

5+1 különleges félhosszú haj, amit érdemes kipróbálnod

Elég csak körülnézned az utcán vagy a buszon, és láthatod, hogy a nők többsége a középhosszú haj valamelyik fazonjára vágatja a...

Közvélemény-kutatást végez a BKK a Budapest környéki utazási szokásokról

A BKK arra kéri a felkeresetteket, hogy segítsék a közvélemény-kutató munkatársakat a felmérés elvégzésében.

Decemberre csúszik a Barca-Real

Elhalasztják a Clasicót, a legnagyobb spanyol futballrangadót.

Atlétika - Halász Bence harmadik az IAAF kalapácsvető sorozatában

Halász Bence harmadik az IAAF kalapácsvető sorozatában

0

Sport

Előkerült egy újabb szexvideó: ezúttal egy családos focistáról van szó - videó

Az utóbbi években egyre lejjebb csúszó francia származású Jeremy Ménez, nagy reménységnek tartották pályafutása kezdetén.

Guardiola óriási bajban; 1996 óta nem történt ilyen a United-Liverpoolon

A válogatott szünet után, már a kilencedik fordulót rendezik hétvégén a Premier League-ben.

Most elégelhette meg végleg az úszótársadalom Shane Tusup botrányos viselkedését

Nemcsak idehaza, de a jelek szerint nemzetközi úszókörökben sem repesnek az örömtől Shane Tusup (31) visszatérése miatt: háromszoros olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka (30) korábbi férje és trénere a nyár folyamán adta újra edzősködésre a fejét, ám a botrányok sorát kirobbantó amerikait sokan nem látják szívesen a medenceparton.

A brazil védő szerint stresszes az élet Párizsban, mert kibaszott rasszisták

A 36 éves brazil bekk, Dani Alves a nyáron hazaigazolt Brazíliába a PSG-ből. Most elmesélte a GQ magazinnak, milyen volt az élet Párizsban.

Messit lenullázták, de van, ami ennél is meglepőbb

Nem akárhogyan rajtol a La Liga kilencedik fordulója.

Meglepő, amit a Bajnokok Ligájáról nyilatkozott Lionel Messi

Lionel Messi tegnap hivatalosan is megkapta pályafutása hatodik Aranycipőjét.

Többet nem lép pályára Barca-mezben Philippe Coutinho

Akkor sem marad a katalánoknál, ha a Bayern nem él a vételi opciójával a kölcsönjáték után.

Messi elmondta, mit gondol Zsóri Dániel Puskás-díjas góljáról

Még Lionel Messi szerint is megérdemelten kapta meg a magyar fiú a Puskás-díjat.

Elmaradhat a Barca-Real meccs

A spanyol liga fel akarja cserélni a pályaválasztói jogot a zavargások miatt, de ez egyik csapatnak sem tetszik.

A Man City sztárja a pályán kérte meg a riporternő kezét

Ideje volt, hiszen korábban már élő adásban is megcsókolta.

0

Bulvár

Ne feledkezzen meg a dátumról: 2020. január 14. fontos nap lesz

Folyamatosan figyelmeztetik a Windows 7 felhasználóit az utolsó dátumra.

Sírva búcsúzott az RTL Klub nézőitől este a gyönyörű sztár - Ezért kellett mennie a párjával együtt

A harmadik nap máris távoznia kellett egy párnak a Nyerő Páros villájából.

Megváltoztatja a nevét egy európai ország

A névválasztáskor a napóleoni háborúkig nyúltak vissza. Idén kezdődik az átnevező kampány.

Nem tudsz mellélőni: egy vagyont hozhat, ha ebbe fektetsz

Egyedi, kifinomult eleganciát képviselő órák, amik téged is igazán különlegessé tesznek!

Ugyanolyan tiszta lesz a télikabát, mintha mosodába vinnéd: így tisztíthatod otthon

Nem akaródzik tisztítóba vinni a télikabátokat? Kitisztíthatod otthon is.

Kiszúrt a bíróval a legöregebb német bankrabló

Michael Jauernik élt az utolsó szó jogával, aztán eszébe jutott még egy szó, majd egy másik is. Kiszúrt a bíróval a legöregebb német bankrabló | FinTechRadar.

Nagy bajt okozhat a kávé

Egy friss tanulmány szerint jobb lenne, ha a leendő anyukák már a babatervezéskor minimalizálnák koffeinbevitelüket.

Már küldik a felszólítást adategyeztetésre az egységes kérelmet benyújtóknak

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2019. október 14-én megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő adategyeztető végzések kiküldését.

Király Viktor elutasította Kárpáti Rebekát...

Október 20-ig lehet szavazni az MTV Music Awards keretein belül Király Viktorra. Az énekes elárulta nagyon izgul emiatt és először el sem akarta hinni a jelölést.

A testbeszéd nem hazudik, elárulja, ha valaki szexelni akar veled

Miből tudhatod, hogy valaki szexelni akar veled? A testbeszéde elárulja.

Hogy néz ki egy divatmagazin Észak-Koreában? Teljesen máshogy fest, mint itthon

Ritka képek egy észak-koreai divatmagazinból: nemcsak a kiadvány más, de a ruhák is jócskán eltérnek az itthon látottaktól.

Őt tartják most a világ legszebb kislányának

Persze minden szülőnek a saját gyereke a legszebb, de úgy tűnik, azért mindent lehet überelni.

blogmorzsák

Provence-i fűszeres

Egy csipetnyi víz, egy csipetnyi hegy, egy csipetnyi piac. Két hét Provence-ban.

A Facebook azt is megmondja, hogyan öltözz

A Facebook már a szekrényünkben matat.

Tánciskolát nyitott a lány, aki járni sem tudott

Virginia agykárosodással született, mégsem mondott le álmairól.

Ezek az ajándékszezon legjobb telefonjai, amikre mindenki várt

Az ősz legtutibb telefonjai egy csokorba szedve, olcsótól a drágáig, hogy megtaláld benne az igazit!

Ez aztán az izzasztó helyzet!

Ki lehet e zavarni bárkit bárhonnan a zárás előtt fél órával?

Vonatvadászat extrákkal

Kettőt akartunk, négy lett belőle! Vonatvadászat közben ismerkedés Pásztóval és Mátraverebéllyel.

Egyre nehezebb menekülni a kötelező óvoda elől

Van, ahol a jegyző egyszerűen nem hoz döntést a szülők kérelméről. Mit lehet tenni?

Így válassz fehérbort a legegyszerűbben

Ha ezt a két kategóriát ismered, akkor innentől már nyert ügyed van.

Rejtély, miért zártak ki a szavazásból sok itt élő külföldit

Pedig jogosultak lettek volna részt venni a választáson. Összeszedtük, mit tehetnek.

Borkai közlegény megmentése

Orbán rosszul ítélte meg a helyzetet, és nem áldozta be Győrt a többi nagyváros megmentése érdekében.

Az emberarcú fideszizmus mítosza

Önáltató hazugság az, hogy a NER megreformálható.

A legismertebb márkanevek titkai

Mindenhol világmárkák vesznek körül minket, de tudjuk-e, mit jelentenek, honnan származnak a neveik?

0